Maatregelen i.v.m. Coronavirus

In april 2020 konden sessies plaatsvinden door beeldbellen en werden er wandelingen gemaakt. Inmiddels kan vanaf mei 2020 ook weer LIVE in de praktijkruimte worden gewerkt. Wel gelden er bijzondere RIVM maatregelen. Afspraken kunnen worden ingepland indien de cliënt en huisgenoten geen Corona symptomen en klachten hebben. De cliënt wordt verzocht zelf drinken mee te nemen evenals een handdoek. Na aanbellen wordt de deur open gedaan.

Cliënt en therapeut raken elkaar niet aan tijdens binnenkomst. De cliënt raakt geen deuren aan bij binnenkomst. Na binnenkomst dient de cliënt de handen direct te wassen. Tussen de sessies door worden de stoelen schoongemaakt. Bij het toilet liggen extra schoonmaakdoekjes waarmee de cliënt het in de afsluitbare afvalemmer te worden gedaan. Na afloop van de afspraak wordt de betaling gedaan d.m.v. een betaalverzoek per whatsapp.

Tussen de afspraken door wordt iets meer tijdruimte ingepland. Zodoende hoeft de wachtruimte niet te worden gebruikt en hoeven cliënten elkaar niet te passeren. Bij voorkeur komen tijdens de Corona periode geen andere personen mee. Er kan zonder probleem op 1,5 meter worden gewerkt. Waar mogelijk wordt de praktijkruimte tussen sessies extra geventileerd.

Indien gewenst kan buiten de praktijk een kennismakingsgesprek plaatsvinden waarbij meer personen op 1,5 meter afstand aanwezig kunnen zijn. Buiten de corona periode is het meenemen van een vertrouwenspersoon geen probleem. Een gezinslid mag op verzoek van de cliënt wel mee naar binnen in de praktijkruimte mits deze zich houdt aan de hygiënemaatregelen.