Maatregelen i.v.m. Covid-19 / Coronavirus

In april 2020 konden sessies plaatsvinden door beeldbellen en werden er wandelingen gemaakt. Inmiddels kan vanaf mei 2020 ook weer LIVE in de praktijkruimte worden gewerkt. In augustus 2020 werden de Covid-19/Corona regels aangescherpt. Wel gelden er bijzondere RIVM maatregelen. Wij stellen je vooraf een paar belangrijke vragen ter bescherming van elkaar:

Ben je pas geleden in een gebied geweest met code oranje? Ben je betrokken geweest bij een contactonderzoek van de GGD? Heb je 38+ graden koorts? Hoest, snotter, nies je en ben je kortademig? Heb je keelpijn of pijn achter de ogen? Heb je last van hele erge vermoeidheid? Heb je last van onverklaarbare diarree (m.u.v. zij die bekend zijn met PDS), Ben je positief getest op Covid-19 en nu 48 uur zonder klachten? Woon je in huis bij iemand die Covid-19 heeft?

Afspraken kunnen worden ingepland indien de cliënt en huisgenoten geen Covid-19 symptomen en klachten hebben. De cliënt wordt verzocht zelf drinken mee te nemen evenals een handdoek. Na aanbellen wordt de deur open gedaan.

Cliënt en therapeut raken elkaar niet aan tijdens binnenkomst. De cliënt raakt geen deuren aan bij binnenkomst. Na binnenkomst dient de cliënt de handen direct te wassen. Tussen de sessies door worden de stoelen schoongemaakt. Bij het toilet liggen extra schoonmaakdoekjes waarmee de cliënt het in de afsluitbare afvalemmer te worden gedaan. Na afloop van de afspraak wordt de betaling gedaan d.m.v. een betaalverzoek per whatsapp.

Tussen de afspraken door wordt iets meer tijdruimte ingepland. Zodoende hoeft de wachtruimte niet te worden gebruikt en hoeven cliënten elkaar niet te passeren. Bij voorkeur komen tijdens de Covid-19 periode geen andere personen mee. Iemand mag wel meekijken/luisteren via de telefoon. Er kan zonder probleem op 1,5 meter worden gewerkt. Waar mogelijk wordt de praktijkruimte tussen sessies extra geventileerd.

Indien gewenst kan buiten de praktijk een kennismakingsgesprek plaatsvinden waarbij meer personen op 1,5 meter afstand aanwezig kunnen zijn. Buiten de corona periode is het meenemen van een vertrouwenspersoon geen probleem. Een gezinslid mag buiten de Corona periode op verzoek van de cliënt wel mee naar binnen in de praktijkruimte mits deze zich houdt aan de hygiënemaatregelen.

Mocht je niet in staat zijn om de afspraak te laten doorgaan bel dan 06-47574163. dit biedt mij de gelegenheid om de vrijgekomen tijd in te plannen voor een andere cliënt.

Bedankt voor uw begrip!