GEVAREN EN CONTRA-INDICATIES

Hypnotherapie is betrekkelijk veilig. De door verzekeraars erkende hypnotherapeuten zijn in staat adequaat te reageren op onverwachte situaties en reacties. Ook wij zijn door de verzekeraars erkend en voldoen aan alle eisen.

Volgens de Wet VKGGZ mogen wij ons therapeut noemen. Er zijn partijen die wel hypnotherapie hulp verlenen maar zij zijn zeker niet allen door de verzekeraars erkend. Zij voldoen niet aan de strenge eisen.

Meestal ziet men geen enkele bijwerking bij hypnotherapie. In de afgelopen 12 jaar hebben wij nog geen noemenswaardige bijwerking meegemaakt. Soms hebben mensen een wat ‘dof’ gevoel in hun hoofd of is iemand wat slaperig. Dit gevoel trekt meestal na korte tijd weg. Bij iemand die oververmoeid is kan hypnotherapie wat extra energie kosten.

Zaken die mensen in films of shows zien komt u bij een erkende therapeut niet tegen. In onze praktijk mag je altijd iemand meenemen tijdens de sessie als je dat wilt.

Het is belangrijk dat  direct na een trance-ervaring niet direct aan het verkeer deelgenomen wordt. Je dient zich minimaal 5-10 minuten het heroriënteren om helemaal weer alert en ‘bij’ te zijn in het hier en nu. Speel daarom ook nooit tijdens het autorijden cd’s af die tijdens hypnose gebruikt worden.

Zeer ernstig depressieve mensen, psychotische mensen en mensen die de neiging hebben om psychotisch te worden, kunnen beter geen trance ondergaan. Van geval tot geval kan dat anders liggen. Vandaar dat voorafgaand aan de behandeling sprake is van een zeer zorgvuldige en zeer uitgebreide intake procedure voor een optimaal, veilig en doelmatig resultaat. Je veiligheid staat immers voorop!